Vremensko trajanje čitanja: 1 minutu


Oliver Pal Gajodi vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atroje tipa1 (SMA 1). Mali Oliver sa nešto više od 8 meseci života primoran je da hranu uzima putem sonde a mišići grudnog koša su mu toliko oslabili da veoma teško diše. Lek koji zaustavlja širenje ove bolesti još uvek nije stigao do njega. Od […]

Oliver Pal Gajodi vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atroje tipa1 (SMA 1). Mali Oliver sa nešto više od 8 meseci života primoran je da hranu uzima putem sonde a mišići grudnog koša su mu toliko oslabili da veoma teško diše.
Lek koji zaustavlja širenje ove bolesti još uvek nije stigao do njega. Od kada je postavljena dijagnoza, Oliver se sa majkom Timeom Gajodi nalazi u Insititutu za decu i omladinu u Novom Sadu, gde lekari i osoblje bolnice ulažu napore da ojačaju organizam malog Olivera, da bi bio spreman za put u inostranstvo na kliniku gde bi mu se ukazala pomoć.

Kupovinom Masternet staklene mreže i Isomaster stiropora od 01. do 30. Septembra 2020 možete direktno pomoći malom Oliveru.

Za svaki m2 MASTERNET staklene mreže, kao i za svaki m3 ISOMASTER stiropora, Masterplast izdvaja sretstva za pomoć u lečenju malog Olivera.