Početak

Masterplast je započeo sa radom u Sekesfehervar-u 1997. godine kao 5-člana kompanija. Osnovna delatnost bila je trgovina građevinskim materijalima. U prvoj godini, kompanija je imala promet od 160.000 evra, što je pružilo priliku za dalji rast. Tokom naredne dve godine, kao rezultat daljeg dinamičnog razvoja kompanije, postaje lider na Mađarskom tržištu.

Dinamičan napredak

Nakon toga, Masterplast se postepeno pojavljuje na međunarodnom tržištu: kompanija je 2000. godine otvorila svoju prvu firmu ćerku u Slovačkoj, a do 2002. godine već je bila grupa kompanija sa četiri inostrane firme ćerke, među ostalim sa Srbijom na čelu. Godina 2005. donela je snažno proširenje profila, pošto je to polazna tačka za proizvodnju grupe kompanije: nakon značajnog ulaganja, fabrika Masterprofil i Masterfoam započinju svoj rad.

Masterplast grupa

Istovremeno, Masterplast se razvio u međunarodnu grupu kompanija. Veličina velikog regionalnog preduzeća na evropskom nivou postignuta je do 2005. godine, kada je osnovan portfolio podružnica 8 zemalja koje su još u funkciji. Od 2012. godine, izvozna aktivnost se neprestano širi, dovodeći tržišnu prisutnost kompanije u 41 zemlju širom sveta do 2018. godine

Proizvodnja

Za Masterplast grupu, proizvodnja osigurava prilagođenih potreba za kupcima, istovremeno osiguravajući sve veću ekspertizu i kvalitet proizvodnje. Osnovni preduslov za efikasnu i konkurentnu proizvodnju su dobro vođeni procesi, kontinuirano smanjenje potražnje za radnom snagom i sve veća upotreba automatizovanih proizvodnih rešenja.

Kompanija danas

Masterplast YU je najveći srpski proizvođač građevinskog materijala u regionu centralne Evrope. Masterplast YU  je značajan partner u proizvodnji i prodaji građevinskih materijala. On zauzima dominantno mesto na tržištu elemenata fasadne izolacije, visokogradnje i sistema za suvu gradnju. Nastavljajući sa svojim radom više od 17 godina sa svojim Masterplast vrednostima i tradicijama, dugoročno pomaže svojim partnerima da uspeju u poslu, baziranom na osiguravanju konzistentnog kvaliteta u celom asortimanu i paketu usluga.
Naša kompanija danas ima 8 firmi ćerki i više od 900 zaposlenih.