Masterplast grupacija poseduje sopstvene proizvodne baze koje omogućuju zadovoljenje individualnih potreba kupaca uz stalni razvoj kvaliteta i povećanje ekspertize. Proizvodi poseduju CE sertifikat  i zadovoljavaju evropske standarde kvaliteta.
Masterplast grupacija je zahvaljujući svom iskustvu i znanju uspela da ostvari značajnu poziciju na tržištu građevinskih materijala. Proizvodi su prisutni i koriste se u građevinske svrhe u većini evropskih zemalja, sve od Bugarske do Švedske, i od Portugalije do Ukrajine. Osnovni zadatak je pružanje kvalitetne poslovne usluge i proizvodnja kvalitetnih proizvoda koji ispunjavaju očekivanja naših partnera.

Subotica, Srbija

Najveća proizvodna baza, koja se takođe i najbrže razvija, se nalazi u Subotici. Proizvodi se staklena mreža za potrebe građevinske industrije, EPS polistirol (stiropor) kao i dodatni profili za ETICS sistem termičke izolacije. Proizvodna baza u Subotici zapošljava više od 600 radnika koji rade na održavanju kvaliteta, stabilnosti snabdevanja  i na pružanju kvalitetnih poslovnih usluga.

Proizvodnja staklene mreže

Nakon značajnih investicija u razvoj proizvodnje, od 2015. godine počeo je sa radom najmoderniji, automatizovani pogon za proizvodnju staklene mreže, koji ima kapacitet 100 miliona kvadratnih metara godišnje. Ovim je Masterplast grupacija postala treći najveći proizvodjač na Evropskom tržištu. Pored proizvodnje staklene mreže raznih vrsta namenjenih građevinskoj industriji i ostalim granama industrije, nude se i fleksibilne proizvodne usluge, kojima se obezbeđuje evropski kvalitet i stabilnost snabdevanja za Masterplast grupaciju i njene partnere.

Proizvodnja od EPS polistirola (stiropora)

Od  2008. godine se nemačkom tehnologijom, u modernom i ekološki kontrolisanom okruženju proizvode se elementi za ETICS sisteme i drugi EPS proizvodi za toplotnu izolaciju. Kao rezultat ulaganja u kvalitet, naši HUNGAROCELL i ISOMASTER proizvodi postaju sve popularniji na tržištu.

ETICS profili 

Proizvodi se profil, zaštitnik ivica sa staklenom mrežicom za fasadnu termoizolaciju prema evropskim standardima kvaliteta.

Proizvodna baza u Subotici, Srbija

Kal, Mađarska

U prvoj proizvodnoj bazi proizvodnja je otpočeta 2005. godine. Proizvodnja penaste folije “Masterfoam” i profila za suvu gradnju “Masterprofil” se odvija po ISO9001 i ISO14001 standardima kvaliteta. Pored ulaganja u razvoj tehnologije i nastojanja da se poveća kapacitet proizvodnje, veliki akcenat se stavlja na obezbeđenje radnih uslova koji odgovaraju evropskim standardima. Zahvaljujući tome, danas je blizu 100 radnika zaposleno u ovoj proizvonoj bazi.
 
 
Proizvodnja penaste folije – MASTERFOAM

Penasta “Masterfoam” folija se u mestu Kal proizvodi najmodernijom tehnologijom koja obezbeđuje konstantni kvalitet proizvoda. Ovi proizvodi se koriste u dve industrijske grane, građevinskoj industriji i u sistemu pakovanja proizvoda u industriji.


Namena za građevinsku industriju

Penasta folija ISOFOAM koja se proizvodi za potrebe građevinske industrije prvenstveno služi kao izolacioni sloj ispod podnih obloga, takođe ima funkciju toplotnog i zvučnog izolatora. Dilataciona traka različite širine, debljine od 5-10mm se postavlja između poda i zida, služi i kao toplotni i hidro izolator.

Pakovanje u industriji

Za pakovanje u industriji se pretežno koristi tanka penasta folija (< 2mm), ali se prodaju penaste folije različitih debljina, oblika i gustine, koje nakon prerade dospevaju do krajnjeg potrošača. Penastu foliju koriste mnogi proizvođači u procesu proizvodnje i za pakovanje krajnjih proizvoda. Nastojimo da se prilagodimo i ispunimo promenljive zahteve tržišta i da stalnim razvojem proizvoda postanemo stabilni snabdevač partenrima na evropskom tržištu.

 
Profili za suvu gradnju

Značajan promet Masterplast grupacija ostvaruje od prodaje profila za suvu gradnju, koji se proizvode u proizvodnoj bazi u Kalu, prema standardnom kvalitetu i povećanom kapacitetu. Odgovaraju evropskim standardima, poseduju CE oznaku, i prema mađarskoj Nacionalnoj Tehničkoj Proceni u potpunosti odgovaraju A-256/2015 protivpožarnim standardima i sve strožijim zahtevima zvučne izolacije.

Proizvodna baza u Kalu, Mađarska

Šarsentmihalj, Mađarska

Proizvodnja krovne folije

U centrali kompanije se proizvode proizvodi grupe MASTERMAX i MASTERFOL prema individualnim potrebama kupaca. Zahvaljujući širokom spektru personalizovanih usluga, proizvode se jedinstveni proizvodi na evropskom nivou i ostvaruje stabilno snabdevanje Evropskog tržišta.

Centrala kompanije u Šarsentmihalju, Mađarska