Podjednako se može koristiti kao filterski ili zaštitni-odvajajući sloj, termoformiran na obe strane, na bazi polopropilena ili polistera, uglavnom kao sloj za razdvajanje filtera.

Proizvodi

Oblasti primene geotekstila

Geotekstili se često koriste u mnogim različitim područjima zbog raznovrsnih korisnih svojstava.

 

Odvodnjavanje, drenaža : Geotekstil mora biti postavljen između šljunčanog korita postavljenog oko drenažnih cevi i obrađenog tla. Geotekstil sprečava pronicanje i začepljenje propusnog šljunčanog korita i filtrira sitne čestice koje se ispiru iz obrađenog tla.

 

Izgradnja baštenskog ribnjaka: Ovde se mora voditi računa da se pre polaganja uklone koreni i oštro kamenje iz koritae. Geotekstil mora biti postavljen u korito, preko kojeg će doći folija za jezero. Da biste zaštitili foliju za jezero, preporučljivo je da se pokrije slojem geotekstila.

 

Trotoari, razdvajanje i ojačanje ispod puteva: Geotekstil treba postaviti između znabijene zemlje i sloja tucanika. Ovo će sprečiti njihovo mešanje, pomaže u odvodnjavanju padavina i smanjuje leganje kaldrme na liniji gaza.

 

Sadnja cveća: Prvo napunite dno cvetne kutije krupnozrnatim šljunkom, a zatim ih prekrijte geotekstilom tako da se tkanina preklopi do ivice sanduka. Na geotekstil treba nasuti cvetno zemljište.

 

Zaštitni sloj: Geotekstil pruža zaštitu postojećih obloga i nameštaja tokom radova renoviranja u stanu. Na primer, kod farbanja ili kod manjih građevinskih i instalacionih radova.

 

Hortikultura: Najvažnija funkcija geotekstila u hortikulturi je sprečavanje nicanja korova. Takođe se koriste za sprečavanje mešanja različitih vrsta tla. Zbog svojih odličnih toplotnih izolacionih svojstava štiti od dehidracije leti i od mraza zimi.