Montirani stropovi od gipsanih ploća, instalacija u potkrovlju, montažne potporne konstrukcije za pričvšćivanje, spajanje i profilisanje u zavojima.

Proizvodi

Osobine gips kartona određuju se odabranom tehnologijom i profesionalnom realizacijom. Od profila gips kartona mogu se oblikovati strukturni okviri zidova, pregradnih zidova i plafona, na koje se gips karton pričvršćuje vijcima. U ovaj okvir mora biti ugrađen zvučni ili termoizolacioni materijal.

 

Vrste profila gips kartona

 

U našoj ponudi postoji nekoliko vrsta profila gips kartona, od svaka vrsta ima drugačiju ulogu:

 

UW profili

Zidovi od gips kartona su fiksirani UW i CW profilima gips kartona. UW profili su horizontalni elementi pričvršćivanja. Ovi su horizontalni provodnici koje treba pričvrstiti na pod i na horizontalnu noseću konstrukciju.

 

CW profili

Drugi obavezni elementi montaže zida od gips kartona su CW profili. Pričvršćeni za UW profile oni čine vertikalni deo noseće konstrukcije.

 

CD profili i UD profili

Ovi gips karton profili se koriste u proizvodnji spuštenih plafona. Njihov zadatak je pričvršćivanje gips kartona na plafon. CD profili takođe pomažu u premošćavanju većeg raspona.

 

UA profili

Ova vrsta se obično koristi za ugradnju vrata.

 

U cilju realizacije nudimo ne samo gips kartone i profile, već i kompletan sistem gips kartona: vijke, odnosno sve ostale elemente za pričvršćivanje i dodatne elemente koji su neophodni za izgradnju.

 

Dimenzije gips karton profila

Naši profili od gips kartona dostupni su u različitim veličinama. Najvažnije dimenzije za gips karton profile:

 

  • Dužina: Većina naših profila dostupni su u dužinama od 300 mm i 400 mm.
  • Širina: Naši UW, UA i CW profili su dostupni u širinama od 50 mm, 75 mm i 100 mm.
  • Visina: Za UD i CD profile visina je ista, visina u oba slučaja iznosi 27 mm.