Kompanija „Masterplast“ donirala Opštoj bolnici opremu za intenzivnu negu

Vremensko trajanje čitanja: 1 minutu


Kompanija "Masterplast" donirala je subotičkoj Opštoj bolnici tri pacijent monitora i dva "Picco" modula. Ova oprema, vredna 1,2 miliona dinara, namenjena je za monitoring pacijenata u jedinici intenzivne nege.

Donaciju je u ime Opšte bolnice primio upravnik Službe za anesteziju i intenzivnu terapiju dr Bojan Bagi.

 

– Zahvaljujući ovim modulima imaćemo mogućnost merenja snage srčane akcije kod pacijenata, a to znači da ćemo u svakom momentu znati šta pacijentu nedostaje u jedinici intenzivnog lečenja ili prilikom neke teške operacije. Nećemo više morati na osnovu iskustva da procenjujemo šta bi trebalo dati pacijentu, već ćemo imati jasne pokazatelje na osnovu kojih ćemo davati lekove koji su potrebni – kazao je dr Bagi.

 

 

Donatorima se zahvalio i zamenik direktora Opšte bolnice, dr Dušan Šulić.

 

– Oprema, koja direktno ide u jedinicu intenzivne nege Opšte bolnice, od velikog je značaja za ovu zdravstvenu ustanovu. Kompanija „Masterplast“ i njihovi kupci ovim humanim gestom pomogli su lečenje svojih sugrađana i nije prvi put da to čine – podsetio je dr Šulić.

 

Novac za kupovinu ove opreme prikupljan je u okviru akcije pod nazivom „Budimo humani, pomozimo zajedno“, objašnjavaju iz kompanije „Masterplast“.

 

– Naši kupci su kupovinom određenih artikala direktno donirali novac za ovu opremu. Na primer, za prodaju svakog kvadrata staklene mrežice „masternet“ izdvojili smo po pola dinara za kupovinu opreme za Opštu bolnicu. Sa druge strane, za prodaju gips karton profila izdvojili smo dinar za svaki metar – objasnio je Miroslav Buljovčić iz kompanije „Masterplast“.