Sve što treba da znate o proizvodnji staklene mreže

Vremensko trajanje čitanja: 3 minutu


Proizvodnja visokokvalitetne staklene mreže je apsolutno neophodna, jer je neophodan element za za ojačavanje cementnih obloga i slojeva fasadnih termoizolacionih sistema.

Masterplast grupa je u skladu sa tim izvršila značajna ulaganja, što je rezultiralo stvaranjem treće najveće proizvodne jedinice u Evropi. Ovako proizvedeni proizvodi ustaljenog kvaliteta doprinose lakoj i brzoj ugradnji, u širokoj paleti proizvoda su na raspolaganju alternative za sva područja upotrebe. U članku su prikazani i najvažniji detalji investicije, tehnologija koja se koristi za proizvodnju i specifičnosti mašinskog parka koji ispunjava zahteve savremenog doba. Tako se otkrivaju svi detalji koji mogu biti važni u proizvodnji staklene mreže.

 

Proizvodnja staklene mreže po tehnologiji visokog nivoa

 

Masterplast Grupacija je od 2015. godine preduzela ozbiljne korake kako bi stvorila proizvodnu jedinicu staklene mreže koja jasno ispunjava savremene zahteve. U okviru projekta ostvarene su velike investicije, odnosno implementirana je najsavremenija automatizovana nemačka tehnologija. Uspostavljena proizvodna jedinica sa kapacitetom od 100 miliona kvadratnih metara učinila je Masterplast grupaciju trećim najvećim proizvođačem u Evropi.

Proizvodni pogon proizvodi ne samo proizvode od staklene mreže, već i širok spektar MASTERNET proizvoda na visokom nivou.

 

O naprednim mašinama koje se koriste za proizvodnju

 

U proizvodnom pogonu Masterplast grupacije koristimo tradicionalnu tehnologiju tkanja, naravno uz pomoć savremene opreme. Uspeh procesa zahteva koordinisan i nesmetan rad stotina mašina.Poseban akcenat treba staviti na upotrebu nemačke on-line tehnologije koja pomaže preciznosti i tačnosti, kao i na značaj tornjeva za impregnaciju, koji igraju ključnu ulogu u kompletnom proizvodnom procesu. Ova rešenja omogućavaju da se u fabrici proizvode različiti proizvodi paralelno. Shodno tome, proizvodnja može teći automatizovano u različitim veličinama, rolnama i jedinicama težine. Takođe je moguće postići impregnaciju u različitim bojama i debljinama, sa različitim otiscima i jedinstvenom etiketom. Pored toga, dalji razvoj je postavljen kao cilj, jer samo proizvodnja može da obezbedi pojedinačne zahteve partnera za proizvodima.

 

Proizvodnja staklene mreže vrši se korišćenjem dve vrste tehnologije

 

Pored tradicionalne, u proizvodnji se koristi i tzv. “E” Roving tehnologija. Ona se inače odvija sa podelom od 5,6 mm u uzdužnoj niti, a poprečno je promenljivo. U slučaju prve tehnologije, ostvaruje se tradicionalno tkanje, a rastojanje poprečne niti Rovinga se može podesiti proizvoljno. U drugoj tehnologiji koristi se lančana petlja, pomoću automatske nemačke proizvodne linije. Izuzetan pokazatelj volumena je činjenica da se sa ovom opcijom proizvodi 1,3 miliona kvadratnih metara staklene mreže mesečno. Oba rešenja se realizuju u posebno velikom obimu. Minimalna količina za narudžbu je pola kamiona.  Osobine Masternet staklene mreže Kvalitet proizvedene staklene mreže je ključno pitanje u celom proizvodnom procesu. Upotreba napredne proizvodne tehnologije isključivo služi za održavanje ravnomernog I stalno visokog kvaliteta proizvoda.  U tom duhu, isključene su situacije kao što je paperjanje niti, metlenje krajeva niti, kao I stvaranje “prozorčića” u rešetkama mreže. Dobijene staklene mreže dobijaju fleksibilnu impregnaciju koja je industrijska inovacija, od čega se nanosi 30% više, I to zbog savršenog pokrivanje vlakana i čvorova.  Zbog toga je unakrsno držanje vlakana staklenih mreža snažno, ali je u isto vreme karakteristika materijala dovoljno fleksibilna. Tako se kao rezultat proizvodnje dobija proizvod koji se može lako i brzo ugraditi,  I koji pomoću stručnih ruku omogućava formiranje fasade besprekornog kvaliteta i izdržljivosti.